[./geschiedenis3.html]
[./index.html]
[./geschiedenis.html]
[./medewerkers.html]
[./audio2dvideo.html]
[./pers.html]
[./promomateriaal.html]
[https://www.flickr.com/gp/185444234@N08/Mn9rf0]
[./contact.html]
[Web Creator] [LMSOFT]

 Welkom op de archiefsite van Radio Forest
+
Geschiedenis ... het vervolg

Forest werd een tijdje "Xtra FM", toen ook de DJ's van Motief onderdak zochten bij Forest, is praktisch de gehele ploeg gestopt of ontslagen. De Radio boekte op dat ogenblik geen enkele vooruitgang, en het ging van kwaad naar erger, nutteloze aankopen, oudbollige muziek en noem maar op, met als toetje een tweede grote inbraak in studio's in 1997,waarbij alle apparatuur en CD's werden meegenomen. Van de daders werd nooit geen enkel spoor gevonden.

Ook de DJ's zagen het niet meer zitten en hadden in onderlinge afspraak reeds een einddatum vastgelegd, dat was zonder het bestuur gerekend en vooraleer de einddatum gehaald werd, werden zij allemaal bedankt voor bewezen diensten.

Na dit alles was alle hoop terug op Jan Van Gent gericht en samen met Joffrey Van Laer hebben ze de boel die achtergelaten was terug opgebouwd. De grote kuis kon beginnen, behalve de "syndicated programs" werd alles veranderd... jingles, muziekkeuze, de programma's..... De radio was terug op goede weg.

Eind 1997 verdwenen de aangekochte programma's en werd overschakeld op het PC-Radio (Voicetrack) systeem, dat tot eind 2002 werd gebruikt, en met eigen presentators. In juni 1999 ontdekt Radio Forest ook het internet.

De radio draaide goed maar kon nog beter en op 1 september 1999, werd dan ook besloten om de programmering aan te passen. Er werd gekozen voor een nog meer horizontale programmering, en een iets meer hitgevoelig muziek aanbod en de nadruk op de jaren 80.

Op 15 juni 2000 was het dan zo ver, www.radioforest.be werd een feit. Na een jaar op een subaccount van onze webmaster gehangen te hebben, gaat Radio Forest zich officiƫel vestigen op het World Wide Web, met zijn eigen domain naam.

Op 15 januari 2002 schrijft Jouw 5-Sterren Radio opnieuw geschiedenis want vanaf die dag kan je overal ter wereld genieten van de muziek van Jouw 5-Sterren radio. Want vanaf die dag worden de uitzendingen 24/24, 7/7 gestreamd via onze website. Jammergenoeg komt daar 4 weken later een einde aan, vermits SABAM zulke dingen niet tollereert.

29 januari 2003. Een zwarte dag voor Jouw 5-Sterren Radio. Om 18.34u slaat de bliksem in op onze zendmast. Resultaat, een complete vernieling van de studio apparatuur. Mengtafels, PC-Radio Systeem, computers alles werd door de blikseminslag vernield. 2 uur later zond Jouw 5-Sterren Radio terug uit, welliswaar met een noodinstallatie. Het zendbereik werd daardoor zeer drastisch beperkt. Na een vergadering met alle dj's werd er besloten om toch verder te gaan, omdanks alle financiele moeilijkheden.

Dankzij de (financiele)medewerking van de Hamse middenstand en andere vrijwilligers start op 15 april 2003 Radio Forest terug voor 100% vanuit een vernieuwde studio en ditto zendapparatuur.

Oktober 2003. Radio Forest krijgt het goeie nieuws te horen dat hun radiolicentie wordt verlengd met 9 jaar. We hadden het einde van 2003 niet beter kunnen wensen na de tegenslagen van begin dit jaar.

21 Maart 2004. Voor Radio Forest (en zeker voor onze webmaster), een meer dan heugelijke dag. Die dag verwelkomen we 2 nieuwe kollega's, nl. Ben Van Praag en Marc Hermans. 2 radio legendes die het bij ons echt naar hun zin hebben.

Meer...